Posted On :

Share This :

Styrket bedriftskultur i mediebransjen grunnet en feil 

Hans ansatte manglet motivasjon og presterte dårlig. For å finne en løsning lukket han døren til kontoret sitt og forsøkte å utvikle nye strategier for suksess og vekst. Det var imidlertid først da han innså at ledelsen hans påvirket bedriftskulturen, at han kunne snu ting for å bygge opp en sterkere virksomhet. I årets første episode av Stjärnsäljarpodden forteller CEO Linus Wennerström alt om hva som ligger bak den fantastiske bedriftskulturen til mediebyrået Future Media Group. 


At FMG er opptatt av bedriftskulturen er ingen tilfeldighet. CEO Linus Wennerström har jobbet med å forme kulturen helt fra begynnelsen, og i januar episoden av Stjärnsäljarpodden forklarer han hvorfor han mener kultur alltid vil overgå strategi – og hvordan han kom fram til den erkjennelsen. 


Bedriftskultur er ofte et uttrykk som blir nevnt når man snakker om Future Media Group; enten det er de ansatte selv som beskriver arbeidsplassen sin, eller partnere som kommer på besøk, er atmosfæren preget av åpenhet, vennlighet, hjelpsomhet og samarbeid. De fleste er enige om at dette er et hyggelig arbeidsmiljø. 


– Jeg startet en bedrift i Amsterdam i 2012, men det tok ikke lang tid før tallene begynte å synke. Personalet manglet motivasjon, og jeg følte meg stresset. For å snu ting rundt trakk jeg meg tilbake fra mine kolleger og prøvde å finne ut strategier som kunne bringe oss fremover. Hvis det ikke hadde vært for en ansatt som faktisk fortalte meg at jeg – og min ledelse – manglet i det daglige arbeidet til teamet, vet jeg virkelig ikke hvor vi hadde endt opp. Det var et skikkelig slag i ansiktet å innse at uansett hvor fantastiske strategiene dine er, vil ikke bedriften din lykkes hvis de ansatte ikke føler seg hjemme eller får verktøyene de trenger for å lykkes. 


Kulturen hos FMG er liksom innvevd i veggene både på kontorene i Stockholm og Oslo, og den blir fremhevet allerede i rekrutteringsprosessen. Linda Wells har vært med på å rekruttere nytt talent til FMG i mange år, og hun trekker frem at den lydhøre ledelsen, den fantastiske lagånden og den totale mangel på skarpe albuer er sjeldent – men det gjenspeiles i alt FMG gjør. 


“Jeg kan finne fantastiske salgsrepresentanter som ville tjene selskapet mye penger, men hos FMG er det viktigere å finne personer som vil tilføre, og trives i, denne kulturen. Dette kan gjøre rekrutteringsprosessen mer kompleks, men sikrer at de ansatte som blir rekruttert til virksomheten, er ‘FMG Folk’, som styrker en allerede flott bedriftskultur.” 


Med det sagt er å bygge en førsteklasses bedriftskultur en pågående innsats. I Stjärnsäljarpodden deler Linus flere innsikter han mener er avgjørende for å bygge en vellykket kultur for teamet. Blant annet nevner han å avdramatisere stigmaet rundt å gjøre feil, skape en følelse av “vi”, fokusere på seire og feiringer, oppmuntre til positiv tilbakemelding og sørge for at alle føler seg sett og hørt – ikke minst gjennom individuell ledelse for hver ansatt – samt å ha ledere som holder løftene sine. 


– Vi streber etter å være hverandres forbilder, og lederne våre leder med eksempel. Når vi vinner, er det som en gruppe, men vi sørger alltid for å feire individuelle prestasjoner også. For å sikre at vi fortsetter å fokusere på alt som er positivt, har vi langvarige tradisjoner med mandagsoppstart og fredagshøydepunkter. Det er en innsats vi aldri vil avslutte, og vi er ekstremt stolte av de fantastiske resultatene, sier han. 


Hør på episoden av Stjärnsäljarpodden der Linus snakker om FMG-kulturen.