Posted On :

Share This :

Derfor er context Queen 

 
Det er ikke bare cookie-døden som gjør det vanskeligere å treffe målgruppen med innholdet som får oppmerksomheten vår rettet mot konteksten – det er også flere og flere studier som viser hvor avgjørende konteksten er for å lykkes med markedsføringen.  


Det var da ordet “Fake News” ble skapt, og når dette fenomenet gikk viralt, at selskaper innså at risikoen for å kjøpe annonser uten å vite hvor de ble eksponert kunne være skadelig. Hva om annonsen plutselig havner på en upassende nettside eller blant de falske nyhetene som florerer på sosiale medier? Dette er noe som kan være svært skadelig for merkevaren.   

En amerikansk studie har vist at hvis et merke blir assosiert med lavkvalitetsinnhold, får hele 81 prosent av kundene negative tanker om merkevaren. 62 prosent av dem sier at de faktisk vil slutte helt å kjøpe selskapets produkter på grunn av dette. Med dette vokste Brand safety-holdningen.  

I nyere tid har imidlertid begrepet Brand Suitability blitt viktigere. Det blir stadig mer åpenbart at det ikke bare handler om å unngå negative sammenhenger, men heller om å målrette markedsføringen på riktig måte for å treffe målgruppen nøyaktig. 

Ved å forstå målgruppen og hvor de befinner seg, er det mulig å lage en markedsføringsstrategi skreddersydd etter behov. Hva liker målgruppen og hvilke kanaler bruker de mest? Hvilken type innhold fenger dem? Hvilke kilder stoler de på? Er det historiefortelling som fenger dem, eller trenger de noe annet?  

En studie utført av Bransjeforeningen IAB sier at hele 69 prosent av forbrukerne er mer tilbøyelige til å legge merke til og engasjere seg i markedsføring som er relevant for dem. Og overraskende 67 prosent av dem sier til og med at de er helt åpne for å motta denne typen meldinger og annonser, så lenge de dukker opp i riktig miljø. 

Det spiller med andre ord ingen rolle hvor bra innholdet ditt er, uten den rette konteksten.